Вести

  • 22.11 2023
    На 23.11.2023 година во 14:30 во паблик рум (јавна соба) министерот Љупчо Николовски ќе ги доделува Договорите и Одлуките за одобрени предлог активности истите рангирани до одобрениот износ од ПФПРР за 2023 година од 10 милиони денари. Дополнително ќе се доделуваат договори и одлуки ако се обезбедат доволно средства во програмата. Вкупно се одобрени 33 предлог активности а средства има доволно за 27 од кои 14 за А, 4 за Б и 9 за Г.
  • 30.10 2023
    На 30.10.2023 година Секретаријатот на НРМ доставува табела на пристигнати, комплетни и соодветни пријави за предлог активности кои беа доставени на веб страната по јавен повик бр. 15-7998/2 од 31.08.2023 година за користење на средствата од мерка 3 „Активности на Националната рурална мрежа“ од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2023 година.
  • 02.10 2023
    На 30.09.2023 заврши можноста за пријавување на Огласот за јавен повик за аплицирање по мерка 3, "Активности на Националната рурална мрежа" од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2023 година

Соопштенија

Извештаи

Повици

Национална рурална мрежа

Објавување на повик во најава

08.02.2023
Во периодот Секретаријатот на НРМ работи на документите за објавување на повик за поднесување на предлог активности. Документите ќе ви бидат на располагање за неколку денови за да можете добро да ги разгледате и по истите да ги поднесете вашите предлог активности за 2023 година.

Покана за прво собрание до сите членови

19.12.2022
Почитувани членови на НРМ. Ве повикуваме на прво собрание на НРМ за избор на членови на управен одбор на НРМ. Имате можност да предложите кандидат а потоа да гласате за најдобриот предложен кандидат  од ваш...

Прво собрание на НРМ 21.12.2022

11.12.2022
На 21.12.2022 година (Среда) во 11 часот во ХОТЕЛ Континентал ќе се одржи ПРВОТО СОБРАНИЕ НА НРМ за формирање на Организациски форми и избор на членови за Управниот Одбор на НРМ.

Фестивал на виното Тиквешија 2022

10.12.2022
Традиционално и оваа година на големиот празник Св. Климент Охридски по 6ти пат се реализира уште една голема приказна од Здружението Винотек - Кавадарци, Фестивал на вино Тиквешија 2022, на кој имаше голем број изложувачи и уште поголем број присутни посетители.