Вести

  • 22.11 2023
    На 23.11.2023 година во 14:30 во паблик рум (јавна соба) министерот Љупчо Николовски ќе ги доделува Договорите и Одлуките за одобрени предлог активности истите рангирани до одобрениот износ од ПФПРР за 2023 година од 10 милиони денари. Дополнително ќе се доделуваат договори и одлуки ако се обезбедат доволно средства во програмата. Вкупно се одобрени 33 предлог активности а средства има доволно за 27 од кои 14 за А, 4 за Б и 9 за Г.
  • 30.10 2023
    На 30.10.2023 година Секретаријатот на НРМ доставува табела на пристигнати, комплетни и соодветни пријави за предлог активности кои беа доставени на веб страната по јавен повик бр. 15-7998/2 од 31.08.2023 година за користење на средствата од мерка 3 „Активности на Националната рурална мрежа“ од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2023 година.
  • 02.10 2023
    На 30.09.2023 заврши можноста за пријавување на Огласот за јавен повик за аплицирање по мерка 3, "Активности на Националната рурална мрежа" од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2023 година

Соопштенија

Извештаи

Повици

Национална рурална мрежа

Национална рурална мрежа на МРТ 1 емисија Аграр

02.12.2022
Информација до сите заинтерисарни кои сакаат да бидат членови на Националната рурална мрежа. Во недела на 11.12.2022 на МРТ емисија АГРАР една од темите ќе биде воспоставување и работа на НАЦИОНАЛНАТА РУРАЛНА МРЕЖА

Успешно издание на Винодонија 2022

01.12.2022
Последниот викенд од ноември, со полн капацитет и многу љубов се славеше виното. Во елегантниот простор на хотел „Мериот“, по шести пат се случи „Винодонија“, настан кој спред посетеноста потврди дека виното е апсолутно најомилениот пијалак помеѓу нашата популација.

Национален саем за храна и пијалоци

12.11.2022
Над 200 мали производители – изложувачи на храна и пијалаци и 40 здруженија учествуваат на првиот национален Саем за храна и пијалаци – Вкуси ја традицијата, што денеска во организација на Слоуфуд Македонија со поддршка од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство се одржува во Градскиот парк во Скопје.

Презентирана веб платформата "Национална рурална мрежа"

09.11.2022
Денеска во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство пред присутните земјоделски здруженија и професорите од агрономската фела, беше презинтарана новата платформа „Национална рурална мрежа“.

Пристигнати 691 апликација за четирите јавни огласи

11.08.2022
Почетокот на преговорите на Северна Македонија со Европската Унија носи убави вести за нашиот агро сектор. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финасиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, денес го презентираа новиот јавен повик за мерката 3 од ИПАРД-2 програмата.

Даваме навремена поддршка за секој земјоделец

11.08.2022
Почетокот на преговорите на Северна Македонија со Европската Унија носи убави вести за нашиот агро сектор. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финасиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, денес го презентираа новиот јавен повик за мерката 3 од ИПАРД-2 програмата.

Објавен нов јавен повик од ИПАРД II, 5 милиони евра инвестициски фонд

11.08.2022
Почетокот на преговорите на Северна Македонија со Европската Унија носи убави вести за нашиот агро сектор. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финасиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, денес го презентираа новиот јавен повик за мерката 3 од ИПАРД-2 програмата.

Николовски: Заедно со ЕУ започнуваме значајна реформа

11.08.2022
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска во Штип додели 100 договори на земјоделски стопанства, кои аплицираа на последниот јавен оглас за закуп на земјоделско земјиште над 3 хектари за обработка на житни култури од регионите Штип, Велес, Кочани и Куманово.