Соопштенија

Огласот за јавен повик за аплицирање по мерка 3 ќе биде во април 2023 година

24.03.2023

Огласот за јавен повик за аплицирање по мерка 3 "Активности на Националната рурална мрежа" од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2023 година ќе биде во април 2023 година.

Објавен правилник за финансирање на работата

14.03.2023

Почитувани членови на НРМ, ПРАВИЛНИКОТ ЗА НАЧИНОТ И УСЛОВИТЕ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА РАБОТАТА И АКТИВНО

Одржана првата седница на Управниот Одбор на НРМ

22.02.2023

На 22.02.2023, во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство се одржа првата седница на Управниот Одбор на Национална рурална мрежа (НРМ).

Прв состанок на Управен одбор на НРМ

20.02.2023

Во среда на 22.02.2023 година во 11 часот ќе се одржи првиот состанок на УО на НРМ. Материјалот кој ќе биде на разгледување на овој состанок е даден во прилог на ова известување.

Објавување на повик во најава

08.02.2023

Во периодот Секретаријатот на НРМ работи на документите за објавување на повик за поднесување на предлог активности. Документите ќе ви бидат на располагање за неколку денови за да можете добро да ги разгледате и по истите да ги поднесете вашите предлог активности за 2023 година.

Дневен ред на првото собрание на НРМ

19.12.2022

Дневен ред на првото собрание на НРМ што ќе се одржи на 21.12.2022

Покана за прво собрание до сите членови

19.12.2022

Почитувани членови на НРМ. Ве повикуваме на прво собрание на НРМ за избор на членови на управен одбор на НРМ. Имате можност да предложите кандидат а потоа да гласате за најдобриот предложен кандидат  од ваш...

Прво собрание на НРМ 21.12.2022

11.12.2022

На 21.12.2022 година (Среда) во 11 часот во ХОТЕЛ Континентал ќе се одржи ПРВОТО СОБРАНИЕ НА НРМ за формирање на Организациски форми и избор на членови за Управниот Одбор на НРМ.

Информација до сите заинтересирани потенцијални членови на НРМ

08.12.2022

Информација до сите заинтересирани потенцијални членови на Националната рурална МРЕЖА (НРМ). Останува уште 1 недела за пријавување. На 21.12.2022 во Х...