Политика за користење на колачиња - кукис

Што се всушност колачиња или 'cookies'

Тоа се мали текстуални програмски сегменти, кои ги превземате на вашиот уред преку кој посетувате некоја интернет страна или апликација. Најчесто се користат за да запишат одредени корисни информации околу вашата активност или нагодувања (посетени страни, избор на јазик, фонтови, бои, светол или темен мод, слоќен или прост начин на приказ итн. Колачињата можат да бидат сесиски(привремени) кои се бришат веднаш по гасење на вашиот прелистувач или со одреден рок во кој остануваат запишани на вашиот прелистувач и одкако ќе го изгасете.